Sebastiaan Henskens


Ik ben Sebastiaan, eigenaar van Fit in Lith. Ik heb dit bedrijf opgericht omdat ik graag mijn kennis binnen de sport en lifestyle over wil brengen naar andere en ik het erg leuk vind om mensen naar een hoger fysiek/mentaal niveau te brengen.

 

Ik ben zelf zeer actief binnen de sport. Zo heb ik een Taekwondo verleden van 10 jaar. In die 10 jaar heb ik mijn zwarte band (2e dan) gehaald en heel veel wedstrijden gedraaid. Onder andere meerdere Nederlands kampioenschappen en zelfs een Wereldkampioenschap. Nadat ik gestopt ben in 2014, ben ik  begonnen met CrossFit. Toen der tijd nog een geheel nieuwe sport, waarvan nog niet veel mensen wisten dat het bestond. Nu, een aantal jaren verder, heb ik meerdere diploma's en jaren aan ervaring in het geven van CrossFit lessen & Small Group Training.

 

Nu vind ik persoonlijk voorstellen een stuk leuker, dus kom gerust een keertje langs om kennis te maken en misschien wel een gratis proefles mee te draaien!

Vaardigheden

 • CrossFit Trainer Level 1 (CF-L1)
 • CrossFit Trainer Level 2 (CF-L2)
 • CrossFit Gymnastics Trainer
 • Bootcamp Trainer
 • Fitness trainer A
 • Personal Trainer

Persoonlijke Stats

 • Clean & Jerk: 125KG
 • Snatch: 100KG
 • Backsquat: 170kg
 • Benchpress: 120KG
 • Deadlift: 200KG

 
Edith Henskens


Hoi, ik ben Edith Henskens en ik geef Yin Yogalessen bij Fit in Lith omdat ik geloof in Balans, in Yin en Yang, in inspanning en ontspanning.

De small Group Trainingen van mijn zoon Sebastiaan en mijn Yin Yogalessen vormen een mooie balans binnen Fit in Lith. Yin & Yang

In 2012 volgde ik als kunstenaar de leergang Creatief Denken in klooster Zin te Vught. In deze periode ontmoete ik beroepsmatig in het onderwijs Zenmonnik Ben Claessens. (Inmiddels Ben Claessens Sensei) van wie ik later officieel zenstudent werd.

Tijdens een Mindfulness training aan de Yoga academie ontdekte ik Yin Yoga. Ik was zo onder de indruk van het effect op mijn lichaam dat ik in 2017 aan de Yin Yoga teacheropleiding ben begonnen.

Yin yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In Yin yoga staat het niet oordelen en het niet verbinden aan gedachten centraal.

Yin yoga richt zich op het stugge bindweefsel dat gewrichten weer soepel kan maken en energie weer beter door de meridianen kan laten stromen.

Dit gebeurt doordat je langer in een houding blijft, spieren juist ontspant en je jezelf in stilte overgeeft aan de zwaartekracht en de tijd.

Je geeft die diepere lagen van je lichaam aandacht en tijd om te reageren.

Na een Hatha yoga training in Nepal in 2019 ben ik nog meer de waarde van Yin Yoga gaan inzien.

Je hoeft niet altijd wat te doen of te willen om iets te bereiken.

Jezelf richten op accepteren ipv presteren kan heel bevrijdend werken.

Yin Yoga vormt de perfecte tegenhanger voor CrossFit en andere Yang sporten maar ook voor het drukke dagelijkse leven.

Iedereen is welkom in mijn Yin Yogalessen, je hoeft er geen ervaring met Yoga of Meditatie voor te hebben.